Kleur van de kozijnen

Kleur van de kozijnen bij Alumiant

Bij het kiezen van uw nieuwe kozijnen is de kleur erg belangrijk. De kleur van uw kozijnen bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van uw woning.

Hoe kies ik de kleur van mijn kozijnen?

Bij Alumiant kunt u kiezen uit ruim 200 Ral kleuren. De meeste kleuren zijn ook leverbaar in een matte uitvoering of een structuurlak. Kiest u voor structuurlak, dan zijn er ook iets minder kleurmogelijkheden. Met twintig kleuren structuurlak kunnen we echter altijd wel een kleur vinden die bij uw woning past. Standaard heeft de lak een glansgraad van 70%.

Moet de kleur van mijn kozijnen aan de binnen- en buitenzijde hetzelfde zijn?

Misschien wilt u uw aluminium kozijnen in twee kleuren laten maken. Dat wil zeggen: een andere kleur aan de binnenkant van uw aluminium kozijnen dan aan de buitenkant. Dit noemen we Bi-Color. Wilt u uw kozijnen aan de binnen- en buitenzijde een andere kleur geven? Geen enkel probleem dus! Bij Alumiant is het mogelijk om de binnen- en buitenzijde van ieder kozijn afzonderlijk een kleur mee te geven. Dit noemen we Bi-Color.

Geven jullie kleuradvies voor aluminium kozijnen?

Bij het kiezen van een kleur kijkt men vaak naar de bestaande kozijnen van het huis. Soms is het beter om daarvan af te wijken. Laat u eens inspireren door de kleuren in uw tuin, of kies voor een hele neutrale kleur zoals wit, crème of grijs. Bij de grijstinten zijn Ral 7016 en Ral 7021 erg populair. Vindt u het lastig om een keuze te maken? Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.

Afspraak maken